Ontwikkeltraject

Vanuit ruimte, rust en veiligheid je talenten (her)ontdekken

Dit traject is bedoeld voor kinderen, jongeren en jongvolwassenen die op één of meerdere gebieden in hun leven vastlopen.

In samenspraak met jou (en je ouders),  school en eventuele andere professionals onderzoeken we wat jij nodig hebt om weer lekker in je vel te zitten, waar je talenten liggen en waar jij blij van wordt zodat je je weer kunt ontwikkelen.

Tijdens het ontwikkeltraject word je begeleid tijdens
activiteiten die binnen jouw interesse liggen. Je kunt denken aan tekenen,
schilderen, werken met planten/in de tuin, dieren verzorgen. 

Daarnaast bestaat er de mogelijkheid om ambachtelijk te leren werken met schapenwol. Wol is een natuurproduct dat bij KiYojo met natuurlijke verfstoffen wordt gekleurd, gesponnen en/of gevilt. Ook kun je leren van ruwe schapenwol kleden en vachten te maken. Tijdens het werken met wol heb je aandacht en focus nodig en tegelijkertijd doet het materiaal een beroep op je tastzin. Het zorgt voor rust in je hoofd en meer aanwezigheid in je lijf.

Ontwikkeltraject

We werken aan doelen als: zelfvertrouwen, eigenwaarde, weerbaarheid, zelfregulatie, verwerking van prikkels, vergroten van zelfkennis en zelfacceptatie. Hiervoor wordt gebruik gemaakt van verschillende spel- en bewegingsmethodieken, kunstzinnige coaching, ATB (Awareness Through the Body) oefeningen en mindfulness.

Veiligheid en ruimte bieden is de basis van dit traject. Vandaaruit zet je vervolgstappen in het ontdekken van je talenten en kwaliteiten. Vervolgens word je begeleid in een terugkeer naar school, werk of andere vormen van daginvulling die bij jou passen.

De begeleiding vindt plaats op een prachtige locatie in het buitengebied van Holten.

Tarief: € 60,- per uur

Begeleiding vanuit een PGB is mogelijk. 
Een ontwikkeltraject valt buiten de vergoeding door Zorgverzekeraars.

Voor meer informatie kun je contact opnemen.