Ervaringen

Mooie woorden

Begeleiding

“Mijn zoon (toen 15) was uitgevallen in het reguliere onderwijs. Door zijn (hoog) gevoeligheid voelde hij zich niet meer veilig in het huidige onderwijssysteem, en kon geen motivatie meer vinden om met zijn ontwikkeling bezig te zijn. Ondanks de inzet van diverse trajecten middels passend/speciaal onderwijs.

Na een zoektocht van 2 jaar kwam hij bij Marjan terecht. Daar waar hij normaal lange tijd nodig heeft om zich ergens ’thuis’ te voelen, was de klik met Marjan er vanaf het eerste moment. Haarfijn voelde ze aan wat hij nodig heeft om zich veilig te voelen, te kunnen landen, verkennen en bewegen. Soms waren er dagen dat het niet lukte, en hij een stap terug moest doen. Zo fijn dat die ruimte er gewoon is! Nu is hij zover dat hij een grote stap gaat zetten: starten met een leer-werk traject op maat.

Wat zijn we trots op onze zoon, en dankbaar dat Marjan op ons pad is gekomen!”

trees-2897757_1920

“Ik ben ongeveer 1,5 jaar geleden begonnen met yogalessen bij Marjan. Marjan geeft op een hele rustige manier les waarbij je merkt dat ze afstemt op de aanwezigen. Ongemerkt geeft ze je net die informatie of die oefening die je nodig hebt. Naast de yogalessen volg ik ook workshops bij haar en maak ik regelmatig een afspraak voor een healing. Marjan is een integere persoonlijkheid die mij een gevoel van vertrouwen geeft. Vertrouwen op het proces dat je zelf in werking zet maar dat zij op een fijne manier begeleidt. Ze geeft mij de ruimte om te ervaren wat ik aankan zodat ik steviger in het leven sta om verder te gaan.”

“Ik ben bij Marjan begonnen op een intake gesprek. Ik zat met mezelf in de knoop en op advies van een vriendin bij haar beland. Na enkele keren een gesprek vroeg Marjan of yoga misschien iets  voor mij zou zijn. Inmiddels al weer heel wat jaartjes op de wekelijkse yogales. Marjan geeft en straalt rust uit, zodat je als herboren weer huiswaarts keert. Tevens ga ik, naar behoefte, naar een healing van Marjan. Pure ontspanning en een luisterend oor. Je moet het ervaren hebben om te weten/voelen hoe een healing van Marjan werkt. Echt super! Dit in  combinatie met de Yoga lessen:  een opkikker voor je geest”.

creatieve expressie

Vrije kunst Werkplaats

‘Een heerlijke ochtend uit je hoofd, naar binnen. Je creatieve brein aanspreken. Niets moet alles mag!’

‘Een ochtend voor jezelf in aandacht met jezelf. In alle rust bezig zijn, creëren, ervaren, ontdekken. Altijd iets lekkers bij de koffie.’

‘Marjan start de ochtend met óf een meditatie, óf een gedicht, een bodyscan, ‘you name it’. Vervolgens starten we met een gezamenlijke creatie ter inspiratie. Daarna gaat ieder voor zichzelf bezig.’

‘Deze ochtende zetten mij aan tot creatief bezig zijn. Alleen lukt mij dat (nog) niet. Nu wel, mede doordat het niets hoeft te worden! Het gaat om het proces. Elke ochtend een cadeau voor jezelf.’

‘Voor ’t eerst bij KiYojo. Wat fijn aankomen hier..ook al schijnt de zon vandaag niet, het is licht, groen en fris. Fijn om gelijk op je blote voeten te lopen…er is zo’n fijne sfeer…zacht…tijd voor jezelf….mooie muziek…ik kom tot mezelf. Dank Marjan voor het fijne contact. Dank dat ik hier zijn mag.’

Cursus/training

“De cursus ‘Yoga en Chakra tekenen’ was bedoeld als moment voor mezelf.  Toen ik ermee startte, heb ik niet vermoed dat het zoveel meer zou gaan betekenen. De yoga- oefeningen en het tekenen gaven me steun en nieuwe inzichten. Mede hierdoor was ik in staat een slepend familieconflict beter te hanteren. Ik kijk met dankbaarheid terug op deze cursus.”

chakraschijven2

“Eind 2017 ben ik begonnen met de cursus chakra tekenen. Via diverse yoga oefeningen en meditaties werden de verschillende chakra’s stuk voor stuk aangesproken. Marjan vertelde over de kleuren van de chakra’s en welke delen van het lichaam door dat chakra beïnvloed worden. Aan het eind van elke ochtend kwam onze creatieve, intuïtieve geest aan bod met muziek, soms dans en verschillende tekenoefeningen. Daarna werd een mandala getekend die bij het behandelde chakra hoorde. Het was voor mij een helende, verhelderende ontdekkingsreis, waarbij veel werd gelachen, soms gehuild, gedeeld en ontspannen. Echt een cadeau voor mezelf.”

 “Ik heb bij Marjan een kerntraining en mandala-tekenen mogen volgen. Dit heeft me geleerd dat ik naar mezelf ben gaan kijken. Ik ben veel meer mijn gevoel en emoties gaan herkennen, erkennen en durf te kijken of het van vroeger is, of van nu. Ik weet nu dat ik altijd kan vertrouwen op mijn gevoel. Ik kan zijn, zoals ik ben, en dat is goed. Er zijn alleen maar kansen om te groeien. En in de afgelopen jaren heb ik ook mogen ontdekken dat keuzes maken een proces is. Dat je dit proces in moet gaan en mag gaan voelen wat het met je doet. Er komt dan vanzelf een moment dat je weet dat je goede keuzes maakt. Ik ben er een evenwichtiger, wijzer mens van geworden. Het heeft me dichter bij mezelf gebracht.” 

“Anderhalf jaar geleden  heb ik bij Marjan de cursus chakra tekenen gevolgd. Ik was erg benieuwd of het iets uitmaakte dat ik niet goed kan tekenen, maar dat was totaal niet relevant.  Marjan heeft me in deze cursus veel geleerd over de chakra’s en over mezelf.  De ochtend bestond uit oefeningen gebaseerd op het chakra wat behandeld werd en natuurlijk ook uit intuïtief tekenen en het maken van de chakra. Iedere chakra heeft zijn eigen kleur. En telkens had Marjan tegen twaalven een heerlijk soepje in de desbetreffende kleur. Dit is typerend voor hoe Marjan zorg draagt voor iedere cursist. Marjans’  zorgvuldigheid , warmte en betrokkenheid geeft een fijne sfeer waarin je mag ontdekken en leren.”

chakraschijven4

“De chakra teken cursus bij Marjan waren hele bijzondere bijeenkomsten voor mij. Interesse in chakra’s heb ik altijd al gehad en  plezier in tekenen  en kleuren ook. Marjan zorgde voor zo’n bijzondere sfeer en afwisseling in  het programma en door het delen van de ervaringen met elkaar maakte dat elke bijeenkomst weer veel te snel voorbij was.”