Ervaringen

Mooie woorden

Healing

In de zomer van ’23 ben ik gaan zoeken naar hulp om mijn klachten te verminderen. Ik heb in januari een ongeluk gehad waarbij ik erg hard met mijn hoofd op het asfalt ben gevallen. In de reguliere zorg kon men op foto’s niets vinden en was ik uitbehandeld. Toch voelde ik dat er in mijn hoofd en mijn ogen iets niet in orde was. Rust geadviseerd door de ergotherapeut was niet voldoende.

Marjan kende ik al en ik wist gevoelsmatig dat ik naar haar toe moest. Ze is begonnen met healing sessies van mijn lijf, hoofd en oog. Het voelde de eerste keren, alsof ik net weer was gevallen. Ik merkte dat dit goed was en nodig om te herstellen. Na enkele keren behandelen, en de geadviseerde oefeningen en het nemen van voldoende rust, voel ik me nu al veel beter.

Ook heeft ze me laten ervaren dat ik voor mezelf moet zorgen en mag kiezen. Dat de energie, die ik nodig ben daarvoor, in mijzelf zit. Ik niet afhankelijk ben van anderen.

Ik ben mijn leven door deze ervaring anders gaan leven. Met veel minder “moeten”. En meer lief zijn voor mezelf. Mijn letsel is nog niet geheel weg. Maar ik ben op de juiste weg.

Dankjewel Marjan

Voor je ondersteuning, energie en wijze woorden.

Trees 2897757 1920

Begeleiding

“Mijn zoon (toen 15) was uitgevallen in het reguliere onderwijs. Door zijn (hoog) gevoeligheid voelde hij zich niet meer veilig in het huidige onderwijssysteem, en kon geen motivatie meer vinden om met zijn ontwikkeling bezig te zijn. Ondanks de inzet van diverse trajecten middels passend/speciaal onderwijs.

Na een zoektocht van 2 jaar kwam hij bij Marjan terecht. Daar waar hij normaal lange tijd nodig heeft om zich ergens ’thuis’ te voelen, was de klik met Marjan er vanaf het eerste moment. Haarfijn voelde ze aan wat hij nodig heeft om zich veilig te voelen, te kunnen landen, verkennen en bewegen. Soms waren er dagen dat het niet lukte, en hij een stap terug moest doen. Zo fijn dat die ruimte er gewoon is! Nu is hij zover dat hij een grote stap gaat zetten: starten met een leer-werk traject op maat.

Wat zijn we trots op onze zoon, en dankbaar dat Marjan op ons pad is gekomen!”

“Ik ben bij Marjan begonnen op een intake gesprek. Ik zat met mezelf in de knoop en op advies van een vriendin bij haar beland. Na enkele keren een gesprek vroeg Marjan of yoga misschien iets  voor mij zou zijn. Inmiddels al weer heel wat jaartjes op de wekelijkse yogales. Marjan geeft en straalt rust uit, zodat je als herboren weer huiswaarts keert. Tevens ga ik, naar behoefte, naar een healing van Marjan. Pure ontspanning en een luisterend oor. Je moet het ervaren hebben om te weten/voelen hoe een healing van Marjan werkt. Echt super! Dit in  combinatie met de Yoga lessen:  een opkikker voor je geest”.

“Marjan is een integere persoonlijkheid die mij een gevoel van vertrouwen geeft. Vertrouwen op het proces dat je zelf in werking zet, maar dat zij op een fijne manier begeleidt. Ze geeft mij de ruimte om te ervaren wat ik aankan zodat ik steviger in het leven sta om verder te gaan.”

“De begeleiding bij Marjan is heel fijn.

Ik denk dat het vooral komt door de rust en zachtheid die Marjan zelf uitstraalt. Er is voor mijn dochter duidelijk ruimte voelbaar geweest om zonder druk tot rust te komen. Weer tot zichzelf te komen en erachter te komen waar ze blij van wordt.

Marjan heeft mijn dochter gevolgd in wat zij nodig had. Toen bijvoorbeeld lichaamswerk met oefeningen niet paste zijn ze samen over gegaan op een weg vinden in het creatieve.  Maar dan wel op eigen manier, zoals bv wol verven met natuurlijke materialen. Dat maakte echt een klik samen waardoor gesprekjes over belangrijke dingen natuurlijker konden gebeuren.

Dingen doen zorgt er automatisch voor dat je situaties tegen komt die lastig zijn en dan bekeken kunnen worden. Dus je leert jezelf kennen. Ook een groot voordeel van de aanpak van Marjan. 

Als moeder heb ik me heel erg gehoord gevoeld door Marjan. Dat was heel fijn.

Dankbaar voor al je steun en support aan ons beiden en in t bijzonder voor mijn dochter.”

Creatieve Expressie

Vrije kunst Werkplaats

‘Een heerlijke ochtend uit je hoofd, naar binnen. Je creatieve brein aanspreken. Niets moet alles mag!’

‘Een ochtend voor jezelf in aandacht met jezelf. In alle rust bezig zijn, creëren, ervaren, ontdekken. Altijd iets lekkers bij de koffie.’

‘Marjan start de ochtend met óf een meditatie, óf een gedicht, een bodyscan, ‘you name it’. Vervolgens starten we met een gezamenlijke creatie ter inspiratie. Daarna gaat ieder voor zichzelf bezig.’

‘Deze ochtende zetten mij aan tot creatief bezig zijn. Alleen lukt mij dat (nog) niet. Nu wel, mede doordat het niets hoeft te worden! Het gaat om het proces. Elke ochtend een cadeau voor jezelf.’

‘Voor ’t eerst bij KiYojo. Wat fijn aankomen hier..ook al schijnt de zon vandaag niet, het is licht, groen en fris. Fijn om gelijk op je blote voeten te lopen…er is zo’n fijne sfeer…zacht…tijd voor jezelf….mooie muziek…ik kom tot mezelf. Dank Marjan voor het fijne contact. Dank dat ik hier zijn mag.’

Teamdag

“Een creatieve dag bij Marjan. Allereerst een hartelijk welkom met koffie/thee en zelfgebakken bosbessencake. Lekker ontspannen aankomen in de mooie tuin met zitjes. Ik vond het een héérlijke dag! Hele fijne, relaxte sfeer. Alles mag, niets moet! Een fijne intro met ontspanningsoefening en daarna muziek met duidelijk ritme om goed in het lichaam te komen. Lekker loskomen. Mooie opbouw verder door de dag heen….in- en uitademproces door de dag heen was goed verzorgd. Een complete dag! Een aanrader voor een ieder die even uit het hoofd wil komen.”

Bedrijfsvideo Kiyojo 2.00 00 37 16.still016

“Een hele fijne dag op een heerlijke plek. Een goede afwisseling in activiteiten. Marjan past zich goed aan aan de groep en situatie. Op momenten dat ik zelf aan het werk was, merkte je niet dat ze er was.”

“Het was een heerlijke dag. Het was fijn om eerst in de beweging te komen met het schilderen en daarna op één plek te richten. Het was ook fijn om iedere keer een kleine meditatie te doen. Het was een ontspannen dag – nodig na alle drukte – om tot jezelf te komen.”

“Wat heerlijk om tot jezelf te komen na een hectische periode. In een prachtige omgeving, totaal ontspannen en alles loslaten. No fear! Nog nooit eerder heb ik op een doek geschilderd. Deze eerste keer schilderen was een geweldige kennismaking, en zeker voor herhaling!” – Richelle –